Sinäkin olet brändi

Joku viisas on joskus sanonut, että kaikki julkisuus on hyvää julkisuutta. En osaa sanoa onko näin, mutta nykymaailmassa sillä, että yritys, ja erityisesti sinä sen johtajana on esillä, on merkitystä. Tämä siksi, että niin yritys- kuin henkilöbrändeillä on merkitystä sille, miten menestyt, tai olet menestymättä.

Halusit tai et, sinäkin olet brändi. Miten ja mille kohderyhmälle, riippuu isosti siitä mitä teet ammatiksesi ja miten paljon tämä vaatii esimerkiksi julkisuudessa olemista. Kun tarkastalet esimerkiksi Facebook kavereitasi brändi-lasit silmillä, huomaa, että jotkut ovat esillä hyvinikin määrätietoisesti ja avoimesti. Jotkut taas eivät ollenkaan, tai vain tiettyjen asioiden kautta. Ja jokaiselle se suotakoon. Kaikki ei tarvitse tuoda esille jokaista hyvää tai huonoa asiaa hyvää asiaa, kuten esimerkiksi minä teen. Itse olen valinnut avoimen linjan, ihan persoonasta ja ammatistani johtuen. Avoimesti ja rehellisesti. Sitä saa mitä tilaa.

Henkilöbrändeillä on ja tulee olemaan yhä suurempi merkitys. Kukaan ei muista hajutonta, mautonta ja tylsää. Ei vaikka hän olisi kuinka ihana ihminen, tai paras ammattilainen omassa työssään. Jokaisessa hyvässä henkilöbrändissä on niin hyviä asioita kuin tiettyä säröä. Ilman säröä, olet nimittäin liian täydellinen. Epäuskottava. Steriilli. Liian hyvää ollakseen totta.

Haastan sinut pohtimaan omaa henkilöbrändiäsi. Mitä hyvää, mitä kehitettävää siinä on. Mikä on se särö mistä sinut muistetaan ja joka tekee sinut inhimilliseksi.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä