Sinullakin markkina-arvo

Kyllä. Oli termi sitten mielestäsi epäkorrekti tai ei, sinullakin on markkina-arvo. Tässä kirjoituksessa kiteytän kolme asiaa, mistä ammattilliseen osaamiseesi liittyvä arvo koostuu. Kolme asiaa, jotka ymmärtämällä ja systemaattisesti rakentamalla, vivutat ansaintasi uudelle tasolle.

Ensimmäinen asia mistä markkina-arvosi rakentuu, on se lisäarvo mitä pystyt työntajallesi, tai jos olet yrittäjä, toimeksiantajallesi synnyttämään. Sillä lisäarvo on se vaihdannan mittari mihin palkkaasi tai laskuasi verrataan. Ja mitä suuremman lisäarvon pystyt saamaan aikaan, sen paremmin sinut tästä palkitaan. Ja vaikka olisitkin sitä mieltä, että palkalla ei niin suurta merkitystä sinulle ole, on se kuitenkin yksi mittari siitä, miten arvostettu ammattilainen olet.

Toinen asia mistä markkina-arvosi rakentuu on se, että se mitä sinä osaat ja markkinoille tarjoat on harvinaista osaamista. Pystyt myymään niukkuutta, ja myös hinnoittelemaan tämä niukkuudeen sen mukaisesti. Jos joku on vakavasti sairas, hän yleensä haluaa parhaan asiantuntijan hoitamaan itseänsä, ei keskinkertaista tai hyvää.

Kolmas asia markkina-arvosi rakentamiseen on se, että se mitä sinä teet on niin vaikeaa, että ns alalle tulon esteet ovat suuret. Tämä on erityisen selvää asiantuntija-ammateissa, jossa muodollinen koulutus on ainoastaan green card peliin mukaan pääsemiseksi. Todellinen ammatillinen, vaikea ja harvinainen osaaminen syntyy työn tekemisen kautta. Satojen projektien ja kymmenien vuosien aikana. Sille tasolle, jota muiden on vaikea imitoida.

Markkina-arvosi on sinun tärkein omaisuutesi. Pidä siitä huolta ja kehitä sitä jatkuvasti.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä