SLUSH ei ratkaise Suomen kestävyysvajetta

Päivän Helsingin Sanomat hehkuttaa keskiviikkona alkavaa SLUSH-tapahtumaa. Ja hyvä niin, olen siellä itsekin vuosien aikana käynyt. Nämä osallistumiset ja paikanpäällä olemiset, ovat vakuuttaneet minut siitä, että ainakin nuoremmat sukupolvet ovat päättäneet ottaa tulevaisuutensa omiin käsiinsä. Helsingin Sanomat pohtii samassa artikkelissa, onko tapahtumasta Suomen pelastajaksi. Kyyninen minä ajattelee, että ei ole.

Moni politiikko osallistuu tilaisuuteen suu vahdossa keräten itselleen irtopisteitä ja pyrkien esiintymään yrittäjän parhaana kaverina. Kun kameroiden valot sammuvat, on sama porukka vaatimassa listaamattomien yritysten verotuksen kiristämistä ja palkkojen progression nostamista. Ja nokitetaan påälle hiukka byrokratiaa, niin saadaa lisää kapuloita rattaisiin.

Usealla politikolla ja virkamiehellä tuntuu olevan se usko, että innokkaat nuoret perustavat yrityksiä ja toteuttavat itseään siksi, että voisivat kantaa saadut rahat valtion pohjattomaan kirstuun politikkojen tuhlattavaksi. I hate break it to You, mutta maailma ei toimi niin. Into uuden rakentamiseen lähtee jostain aivan muusta, vaikka PRH:n yllä liitelevät korppikotkat muuta haluaisivat uskoa.

Uskon, että Suomi nousee tai on nousematta yrittäjyyden kautta. Nousee, jos henkinen ilmapiiri saadaan sellaiseksi, että se ruokkii menestymistä ja varaustumista. Ei nouse, jos sama meininki jatkuu tai menee vieläkin nurinkurisemmaksi.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä