Sopivasti röyhkeän itsevarma

Olen jossain vaiheessa nuoruudessa oppinut eräältä ystävältäni lauseen ”snälla pojkar väntar och blir utan”. Lause sisältää mielestäni melkoisen viisauden. Nimittäin sen, että jos et itse rakenna omaa maailmaasi ja ota sitä mitä itsellesi haluat, et tule koskaan mitään saamaan. Tämä on totta niin yksityiselämässä kuin liiketoiminnassa.

Sopivassa mittasuhteessa röyhkeys on hyvä asia. Varsin hyvin se toimii myynnissä ja liiketoiminnassa yleensä. Toki raja siihen, missä positiivinen röyhkeys muuttuu arroganssiksi ja negatiiviseksi röyhkeydeksi, on veteen piirretty viiva. Vaatii suunnatonta tilannetajua, erityisesti itsevarmalta ihmiseltä, ymmärtää koska saa ja pitää käyttäytyä röyhkeän itsevarmasti. Sosiaalinen älykkyys ja sen mitoittaminen kulloinkin käsillä olevaan tilanteeseen ja henkilöihin auttaa tässä suuresti.

Itsevarmuus ei ole kovin suomalaista, ikävä kyllä. Uskon, että saisimme paljon enemmän aikaan jos päästäisimme irti peloistamme ja antaisimme mennä. On nimittäin niin, että samaa kaurapuuroa ne kaikki muutkin syövät. Osaaminen yhdistettynä sopivan röyhkeään itsevarmuuteen on killer app menestykseen. Turha sitä kynttilää on vakan alla pitää, ainakaan omatoimisesti.

Vakuuttavaa henkilöä on vaikea vastustaa. Vakuuttavan henkilön tarinaan halutaan liittyä. Vakuuttavasta henkilöstä kerrotaan muille. Sinä päätät miten käyttäydyt ja puhut. Välillä on ihan paikallaan olla röyhkeän itsevarma. Ei pyydellä anteeksi. Ei tyytyä tavannomaiseen. Ei antaa tilaisuuden mennä ohi. Vaan ottaa se mikä sinulle kuuluu.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä