Sosiaalinen älykkyys – myyjän tärkein ominaisuus

Me kaikki olemme myyjiä. Jokainen meistä nimittäin myy tunteita, joka päivä ja joka tilanteessa ollessamme toisten ihmisten kanssa interaktiossa. Tunnetaso ja tunteet ovat se kaikkein tärkein tapamme kommunikoida, vaikka puhua osaammekin. Kehonkieli paljastaa paljon enemmän kuin yhdetkään sanat.

Väitän, että sosiaalinen älykkyys on myyjän tärkein ominaisuus. Tämä korostuu erityisesti mitä vaikeampaa tuotetta tai palvelua myyt. Sinun taitosi toimia ja käsitellä erilaisia ihmisiä ratkaisee sen, miten työssäsi menestyt. Ihmiset kun ostavat siltä ihmiseltä, kenestä pitävät, ja kenen kanssa haluavat yhteistyötä tehdä.

Sosiaalinen älykkyys myynnissä tarkoittaa sitä, että osaat lukea asiakasta ja hänen mielentilaansa. Osaat kysyä häneltä kysymyksiä ja vastata hänen kysymyksiinsä tavalla, joka herättää hänessä luottamusta. Osaat antaa hänen välillä johtaa tilannetta, välillä ottaa ohjakset itse käsiisi, ja luotsata asiakasta oikeeseen suuntaan. Mitä tärkeintä, osaat liikkua tilanteessa ja tehdä sadasosa sekunnissa muutoksia suuntaan, mikäli se on tarpeellista.

Sanotaan, että sosiaalista älykkyyttä ei voi opettaa. Joko sinulla sitä on, tai sitten ei. Kuten mitä tahansa taitoa, voit tätäkin kuitenkin harjoitella. Mitä enemmän laitat itsesi haastaviin tilanteisiin, sen paremmaksi tulet.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä