Tee niin kuin mä, ota mallia

Jos et ole jo kuunnellut Jare Henrik Tiihosen, alias Cheekin uutta albumia Kuka muu muka, suosittelen tekemään sen. Eikä haittaa vaikka et skenestä pitäisi tai Jare fanita. On nimittäin niin, että levy sisältää toinen toistaan briljantimpia riimittelyjä. Levystä huomaa hyvin myös sen, että itsevarmuus ja itseluottamus kasvaa kun menestystä syntyy.

Levyn nimikkobiisi, Kuka muu myka, kertoo tarina siitä, että höpöttäjät höpöttää ja tekijät tekevät. Tämä on hyvä muistaa myös liike-elämän kontekstissa. Kuinka monta kertaa olet kohdannut johtajan joka kertoo vahvalle otteella siitä minne on firmaa viemässä, jo kohta saadana lukea madonlukuja. Toki ajankohdilla on merkitystä ja kaikkeen ei voi vaikuttaa, mutta luvattoman paljon on liikkeellä katteettomia lupauksia jotka loppupeleissä edistävät vain lupailijan omaa lompakon täyttymistä.

Mistä sitten tämän blogin otsikko? Siitä yksinkertaisesta asiasta, että kaikki taidot mitä liike-elämässä tarvitset ovat opittavissa. Ja jos jokin asia on joskus tehty, pystyt myös sinä siihen. Otsikon mukaisesta, muiden menestyjien seuraaminen ja imitointi on parasta mitä voit omalle urallesi tehdä. Ei ole sattumaa, että tietyt kaavat toimivat ja saavat aikaan menestyksen. En tietenkään kehoita sinua olemaan liikkeellä me too-mallilla. Mutta fiksu lukijaa osaa erottaa hyvin asioiden kopioimisen suorasta matkimisesta ja mielikuvituksettomuudesta.

Koska viimeksi seurasit oman toimialasi menestyjiä? Mietit mitä he tekevät päivästä toiseen ollakseen siinä asemassa missä ovat? Kannattaisiko tehdä kuten Jare kehoittaa, tee niinkuin mä, ota mallia.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä