Teot ratkaisevat

Meillä kaikilla on hyviä ideoita ja kauniita ajatuksia, hyvistä aikeista puhumattakaan. Kerromme itsellemme ja muille ympärillämme tarinaa, siitä kaikesta mitä aiomme tehdä ja saada aikaan. Miten kaikki tuleekaan muuttumaan sitten kun…

Eikä siinä mitään. On hyvä, että jokainen meistä pohtii tulevaa ja miettii niin elämänsä yleensä, kun vaikkapa ammatillista polkuansa. Teen sitä itsekin, ja välillä sorrun myös haaveiluun ilman, että hyvät ajatukset ja kauniit aikeet muuttuisivat teoiksi. Siinä ei ole mitään väärää, eikä kaikkea pidä eikä ole pakko saada aikaiseksi. Mutta jos kaikki mitä pohdit, jää pohdinnan tasolle, voi olla niin, että olet pelkää höpöttäjä.

Itselle on aina ollut tärkeää olla sanojensa mittainen. Niin itselleni kuin muille. Jos jotain lupaan, sen myös teen. Tapana ei ole ollut jättää asioita puolitiehen, tai kokonaan tekemättä. Siksi annankin tekojeni puhua puolestaan. En puhu sellaisesta mitä en aio tehdä, enkä anna lupauksia mitä en aio täyttää.

Brian Tracyllä on tähän hyvä termi, “some day island”. Sinne kokoontuvat kaikki he, jotka käyttävät elämänsä puhumalla asioiden tekemisisestä, eivätkä käytä sitä energiaa asioiden varsinaiseen tekemiseen.

Oletko sinä sanojesi mittainen tekijä?

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä