Älä myy asiakkaille jotka eivät ole ostamassa

Katsoin eilen Youtubesta Gary Vaynerchukin erittäin inspiroivan alustuksen Miamissa pidetyssä seminaarissa, joka keskittyi sosiaalisen median hyödyntämiseen oman henkilöbrändin-, kuten myös yritysbrändin rakentamisessa. Garylla kaikki liittyy myyntiin, myös sosiaalisen median käyttö. Yksi itsellekin tuttu, mutta taas niin tuiki tärkeä asia muistaa, ponnahti Garyn puheenvuorossa suoraan silmille.

Jokainen joka on myynnin kanssa tekemisissä, tekee prospektointia ja pohtii, kuka voisi olla seuraava ostava asiakas. Varsinkin asiantuntijamyynnissä, tästä seuraava vaihe on potentiaalisen asiakkaan tapaaminen. Ja kun olemme asiakkaan kanssa kasvotusten, peilaamme, onko asiakas ostohattu päässä vai ei. Tässä vaiheessa moni meistä sortuu haaveiluun, myös minä. Rakennamme omassa päässämme tarinaa siitä, että kyllähän tämä asiakas jossain vaiheessa ostaa, kunhan vaan jaksan pitää hänestä terrierin lailla kiinni. Joskus ehkä ostaa, useimmiten ei.

On nimittäin niin, että me myyjät elämme usein haavemaailmassa asiakkaan ostoaikeiden suhteen. Moni asiakas tapaa meitä ihan siksi, että kiinnostavia ihmisiä on mukava tavata, ilmainen sparraus aamiaisen tai lounaan merkeissä houkuttaa, tai ihan siksi, että saavat kalenteriinsa täytettä. Eikä heillä ole aikomustakaan koskaan ostaa sinulta. Ja sehän taas ei ole asiakkaan, vaan innokkaan myyjän ongelma ja haaste.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä