Tunnetta peliin

Saimme juuri erään brändityön viime viikolla valmiiksi kun Renta Group näki ensimmäistä kertaa päivänvalon. Kyseessä on uusi toimija konevuokrausalalle. Saimme kunnian olla suunnittelemassa niin brändistrategian, nimen, visuaalisen ilmeen kuin brändikirjan. Monta tärkeää elementtiä, kun uusi yritys syntyy.

Olennaisen tärkeää brändistrategian suunnittelussa on saada ihmiset mukaan heti alusta. Ihan siksi, että tällaisissa projekteissa uusi yritys lähes aina syntyy ostamalla jo toiminnassa olevia. Siis sellaisia, joilla on oma historiansa, yrityskultuurinsa ja brändinsä. Siksi toimintamallimme on hyvinkin osallistava. Tärkeää kun on varmistaa, että kaikki asiat ja kysymykset tulevat käsiteltyä suunnittelun alkuvaiheessa. Näin kun valmista on syntynyt, on jokaisella jo selkeä käsitys siitä mikä uuden yrityksen identiteetti on.

Vaikka monia yritystoimintaan liittyviä asioita pidetään, ja ne ovat, hyvinkin rationaalisia, on brändi se paikka jossa tunteella on oma tärkeä roolinsa. Ihmiset ovat kuitenkin ne, joiden tekemästä työstä asiakkaiden suuntaan syntyy se kokemus ja tätä kautta brändimieilikuva jotta halutaan saada aikaan. Siksi myös brändistrategian tulee sisältää monta tunnetasolla vaikuttavaa asiaa.

Yksi tärkeä näistä on tunnetasolla vaikuttava tarina. Suunnittelemme lähes aina yritykselle kaksi versiota tarinasta. Rationaalisen sekä emotionaalisen. Rationaalinen kertoo faktatasolla, mutta silti mielenkiintoisesti, sen mikä yritys on ja mitä siltä voi ostaa. Emotionaalinen taas kertoo mitä yritys edustaa ja miten se asiakkaidensa kanssa toimii. Parhaimmillaan emotionaalinen tarina on sellainen, että kun asiakkaan edustajat sen ensimmäistä kertaa kuulevat, nousee heille vesi silmiin. Ja hyvä niin, sillä juuri niin tarina parhaimmillaan toimii.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä