Tyytyväinen asiakas on paras referenssi

Ei liene kovin suuri uutinen, että parasta mainosta sinulle on tyytyväinen asiakas joka ostaa uudelleen, ja suosittelee sinua samalla muille. Miksi tämä tuntuu olevan niin kovin vaikeaa kuitenkin saavuttaa? Seuraavassa kerron sinulle kahdesta mittarista jonka avulla mullistat oman liiketoimintasi. Opin Brian Tracyltä, että on olemassa kaksi oleellista kysymystä jotka kannattaa aina kysyä asiakkailta, ja tämän jälkeen kehittää omaa toimintaansa.

Näistä ensimmäinen on, ”minkä arvosanan annat suorituksestani asteikolla 4-10?”. Siis perinteinen kouluarvosana asteikko. Jos asiakas antaa sinulle kasin tai huonomman numeron, pitää sinun heti kysyä perään ”mitä minun pitää tehdä toisin jotta antaisit minulle ysin tai kympin?”.

Toinen kysymyksistä on, ”oletko valmis suosittelemaan minua muille?” Jos asiakas vastaa kyllä, voit jopa kysyä ”kenelle voisit minua suositella?”. Jos taas vastaus on kielteinen, on sinun syytä käydä asiakkaasi kanssa vakava keskustelu siitä, mitä sinun pitää tehdä, jotta luottamus saadaan palautettua.

Miksi sitten näitä kysymyksiä ei niin kovin usein kysytä? Väitän että siksi, koska vastaukset voivat joskus olla piinallista kuunneltavaa. Harva haluaa joutua tunnistamaan ja tunnustamaan tosiasiat jotka liittyvät omaan toimintaan. Kehotan sinua kuitenkin uskaltamaan ottamaan ensi askeleet. Asiakkaan totuus on se oikea totuus, olit mitä mieltä tahansa. Kun kerran asiakas on halukas toimintaasi arvioimaan, ja mitä parasta kehittämään, ota lahja vastaan.

Lupaan, että rohkeutesi näkyy niin asiakastyytyväisyyden kuin liikevaihdon kasvuna.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:
Yksi kommentti kohteessa “Tyytyväinen asiakas on paras referenssi
1 Yhteydet/Seurannat varten "Tyytyväinen asiakas on paras referenssi"
  1. […] NEWSTyytyväinen asiakas on paras referenssiKeskijohtoTo be funded or not to be fundedKuinka ansaitset ilmaista mediatilaa FacebookissaViritä […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä