Ulkoisella markkinoinnilla sisäinen muutos

Vaikka ajatusten on tärkeää olla tässä hetkessä ja myös tulevaisuudessa, on välillä hyvä muistella menneitä. Työskentelin 2000-luvun alussa legendaarisessa PHS-mainostoimistossa. Yksi asiakkaistani oli siihen aikaan paikalleen jämähtänyt ja virkamiesmäinen Pohjola. Saimme silloiselta toimitusjohtajalta, Eero Heliövaaralta toimeksiannon positioida yritys uudelleen.

Kun tutkimme toimialaa, huomasimme nopeasti, että markkinoinnin konventio oli pelottelun kautta ”kehoittaa” asiakkaita hankkimaan mitä erilaisempia vakuutuksia. Brändistrategiassa päädyimmekin lopputulokseen, että vakuutusyhtiön tehtävä ei ole opettaa ihmisiä elämään, vaan pitää huoli siitä, että jos jotain tapahtuu, apua on saatavissa. Syntyi Pohjolan legendaarinen ”Keskity elämään”-konsepti.

Koska haluttiin saada aikaan iso muutos, piti viestin myös näkyä ja tuntua. Erityisen tärkeää, oli herättää henkilöstö siihen, että iso muutos on tapahtumassa ja heillä on siinä keskeinen rooli asiakkaiden suuntaan.

Muistan vielä tänäkin päivänä sen, kun melkein kaksikymmentä vuotta sitten istuin Lapinmäentien pääkonttorin auditoriossa katsomassa vakuutusihmisten ilmeitä, rokkistaran paiskoessa telkkareita ulos ikkunasta samalla, kun Uriah Heepin Easy Living-biisi soi taustalla. Iso muutos oli tosiaan tulossa ja tulikin.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä