Uusi organisaatio – vanhat toimintamallit

Ajan henkeen kuuluu se, että monissa yrityksissä käydään tällä hetkellä yt-neuvotteluita. Osa tekee tämän siksi, että kuluja on pakko karsia ja siksi yrityksen saneeraus on välttämätöntä. Osa tekee tämän siksi, että vanha liiketoimintamalli ja organisaatio ei enää toimi kuten ennen. Osa tekee tämän siksi, että kasvu on hurjaa, ja haluaa varmistaa, että oikeat ihmiset ovat oikeissa paikoissa tekemässä oikeita asioita.

Oli syy mikä tahansa, tarjoaa muutos aina sekä mahdollisuuden että uhan. Mahdollisuus on siinä, että entisestä järjestäydytään uuteen malliin niin organisaation rakenteen kuin tekemisen asenteen osalta. Uhka taas on siinä, että luodaan uusi organisaatio ja jatketaan töitä kuten ennenkin. Ihmiset kun ovat yleensä laiskoja eläimiä ja haluttomia muuttamaan niitä asioita jotka vaikuttavat heidän omaan tekemiseensä.

Jokaisen muutosprosessin kriittisin kohta on saada porukka liikkeelle kohti uutta tapaa tehdä ja toimia. Muutoksen, kuten minkä tahansa muun asian johtaminen, on pitkäjänteistä työtä. Jos vain oletamme, että muutos ja uudet toimintamallit syntyvät itsestään jahka olemme organisaation julkistaneet, emme voisi olla enempää väärässä. Jokainen muutosprosessi vaatii johtajalta itsensä likoon panemista. Kädet rasvassa työskentelemistä. Joukkojen edestä johtamista. Esimerkin avulla.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä