Vähemmän on yleensä enemmän

Teen paljon yhteistyötä erilaisten asiantuntijapalveluyritysten kanssa. Referensseistä löytyy useita it-, konsultti-, liikejuridiikka, media- ja mainosyrityksiä, muutamia mainitakseni. Yksi näitä yrityksiä yhdistävä asia, toimialasta riippumatta on se, että he elävät omasta asiantuntijuudestaan ja sen kautta. Hyvä niin, sillä sehän on se mitä asiakkaat heiltä kuitenkin ovat ostamassa. Tässä asiantuntijuudessa piilee kuitenkin yksi haaste, varsinkin silloin kuin puhutaan kommunikaatiosta ja myyntityöstä.

Yksi tapa millä asiantuntija korostaa omaa huippuosaamistaan on se, että hän kertoo ja ennen kaikkea kirjoittaa kaiken mahdollisen mitä aiheesta on kirjoitettavana. Usko on suuri siinä, että määrä on yksi laadun mittari. Eikä siinä mitään, saahan sitä syvällisesti asioita väyrystellä, ja usein sieltä määrästä löytyy myös laadun siemen. Harmi vaan, että kun kaikki toimivat samalla tavalla, ei kukaan juurikaan joukosta erotu.

Kiteyttäminen on taitolaji. Mitä tiivimpään muotoon sinun pitää terävä viesti saada, sen vaikeampi on tehtävä. Moni pystyy puhumaan päivän putkeen, ja kirjoittamaan sata liuskaa. Pyydä samaa kaveria puristamaan asia kahteen minuuttiin tai puolikkaaseen sivuun ja huomaat, että harva tähän taidolla pystyy. Ikävä puoli kun tässä on se, että sinun pitää valita mitkä ovat tärkeimmät viestisi. Vastaanottajan kannalta kuitenkin oleellinen asia. Mitä terävämpi viesti, sen paremmin saat sen perille. Kommunikaatiossa vähemmän on yleensä enemmän.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä