Viisi teesiä johtajalle

Kesälaitumilta palaavan johtajan on hyvä virkistää jälleen muistiansa parilla yksinkertaisella asialla. Sellaisilla jotka helpottavat yrityksen toiminnan käynnistämistä lomien jälkeen. Yleinen tosiasia on se, että kaikki ongelmat ovat johtamisongelmia. Ja johtamisongelmat taaseen johtuvat pääsääntöisesti epäselvästä kommunikaatiosta. Suomeksi, alaiset eivät ymmärrä mitä johtaja haluaa heidän tekevän. Alla olevan lyhyen muistilistan avulla saat jälleen kesäterällä olevat aivot liikkelle positiivisella tavalla ja haluamaasi suuntaan.

Selkeät ja kirjatut tavoitteet
Jokainen ymmärtää mitä olemme tavoittelemassa ja miksi. Nämä tavoitteet on kommunikoitu ja käyty kaikkien kanssa läpi.

Selkeät ja läpinäkyvät mittaristot
Tiedämme mitä tavoittelemme ja missä juuri nyt olemme tavoitteisiin verrattuna. Kaikki näkevät miten asiat etenevät ja osaavat tarvittaessa virittää toimintaansa oikean suuntaan.

Selkeä aikataulu ja deadline
Tavoitteilla on aikataulu, välipisteet ja deadline. Koska tahansa voimme katsoa missä olemme aikajanalla, ja olemmeko suunnitelman mukaisessa vauhdissa.

Yhteiset onnistumiset
Meidän pitää yhdessä saavuttaa sovitut tavoitteet sovitussa aikataulussa, ja vielä hyvällä laadulla höystettynä.

Huomioiminen ja palkitseminen
Hyvästä, oikeassa aikataulusta ja sovitulla tavalla tehdystä työstä on syytä aina antaa positiivista palautetta. Muista, että julkinen kiitos on yleensä se paras tapa huomioida vaikka esimerkiksi rahakin lämmittää varsinkin myyjää.

Lopuksi hyvä ohjesääntö. Sitä saat mitä mittaat ja mistä palkitset. Ole siis tarkka ja selkeä siltä osin mitä tavoittelette. Kommunikaatio on haastava laji.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä