Vuorelle noustaan askel kerrallaan

Jäikö Lottovoitto saamatta. Haluaisitko kaiken, nyt ja heti. Ottaako elämän epäreiluus pattiin. Niin minuakin välillä. Ikävä totuus, tai itse asiassa hyvä sellainen, on se, että menestys ei tule yön yli. Sillä jos näin olisi, ei tavoitteen saavuttaminen maistuisi niin hyvältä kun se menestyksen hetkellä maistuu.

Oli sitten tavoitteena täysimittainen Triatlon. Matka Everestille. Tai kuten itsellä, se että haluat rakentaa menestyvän yrityksen, on minulle sinulle kerrottavaa. Et pysty hyppäämään suoraan pisteestä A, pisteeseen B. Et vaikka kuinka haluaisit. Toki poikkeus vahvistaa säännön. Esimerkiksi Supercell hakee kasvussaan vertaa mistä tahansa suorituksesta. Mutta noin yleensä, matka on yksi tärkeä osa ennen päämäärää. Nauti siis siitä.

Miten sitten menestys synnytetään? Kliseisen termin mukaisesti, vuorelle noustaan askel kerrallaan. Suoraan huipulle ryntääminen aiheuttaisi vuoristotaudin, eikä se kipittäminen noissa korkeuksissa muutenkaan kovin mahdollista olisi. Tarvitset siis selkeän suunnitelman minne haluat mennä, yritystoiminnassa tätä kutsutaan strategiaksi. Jotta strategian mukainen tavoite ei tuntuisi liian suurelta, tai sellaiselta joka on mahdoton saavuttaa, pitää sinun pilkkoa matka perille pienempiin paloihin ja osasuunnitelmiin. Tätä osaa kutsutaan usein taktiseksi suunnitelmaksi. Mieti siis tarkaan mitä vuorelle nouseminen vaatii vuosi-, kvartaali, kuukausi-, viikko- ja päivätasolla. Näin pystyt joka hetki suuntamaan energiasi niihin asioihin jotka vievät sinut vuorta kohti, ja lopulta sen rinnettä ylös huipulle asti.

Määrätietoinen ja oikeisiin asioihin suunnattu työ tuo tuloksen. Vaikka välillä tuntuisi, että mistään ei tule mitään, pysähdy hetkeksi, ota happea ja suuntaa energiasi uudelleen. Pienet vastoinkäymiset eivät tapa, ne ainoastaan karaisevat. Saattaa olla, että et askeleiltasi edes huomaa, että huippu häämöttää edessäsi. Nauti matkasta.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä