Asiakas ei halua ostaa sinulta

Myynti on pienten nyanssien sävyttämää toimintaa. Sellaista, jossa henkilökemioilla on erittäin suuri merkitys. Kun homma pelittää, pelittää se hyvin. Ja kun se ei pelitä, ei se pelitä ollenkaan.

Välillä huomaa jo ensi katseesta sen, että tunneside syntyi. Sellainen, joka mahdollistaa jossain vaiheessa kaupalliset keskustelut. Välillä taas tunnesidettä ei synny, ja saat huomata, että vaikka edustamasi tuote tai palvelu on asiakkaalle juuri sopiva, ei kauppoja tule. Ei siksi, etteikö sinulla on olisi tarjottavana sitä mitä asiakas tarvitsee. Vaan siksi, että asiakas ei vaan halua ostaa sinulta.

Kannattaako sitten painaa pää pensaaseen. Kadota häpeästä maailmankartalta. Tai hypätä sillalta alas kun itsetunto on romahtanut. Ei todellakaan. Myymiseen nyt vaan kuuluu se, että asiakas ei halua ostaa juuri sinulta. Asiaa ei kannata ottaa henkilökohtaisesti vaikka se sitä tietenkin on. Välillä kemiat eivät yksinkertaisesti vain kohtaa, ja siksi edellytykset hedelmälliselle yhteistyölle jäävät puuttumaan. Sinun pitää rationalisoida asia, ja todeta, että tämä asiakas ja kauppa ei ollut minua varten.

En kehota sinua rakastamaan häviämistä, vaan voittamista. Muista kuitenkin se, että et tule voittamaan kaikkien potentiaalisten asiakkaiden sydämiä. Et vaikka kuinka haluaisit. Sillä välillä asiakas ei vaan halua ostaa sinulta.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä