Kohtele jokaista ihmistä kuin miljoonan euron asiakasta

Itseäni kovasti aina hämmästyttää se, että jotkut henkilöt katsovat toisia ihmisiä nokanvarttaan pitkin siksi, että hän ei ole tietyssä asemassa, ansaitse tarpeeksi monta euroa tai ei esimerkiksi ole akateemisesti koulutettu. Siis raasti luokittelevat toisen oman arvonmaailmassa (tai sen puutteen) mukaan. Liiketoiminnassa tämä arviointi on oman busineksen kannalta pahimassa tapauksessa murhaavan vaarallista.

Oletko koskaan ajatellut, että se johdon assari joka sinun mielestäsi hankaloittaa johtajan konktakointia, voi kohta olla vaikkapa henkilöstöpäällikkö joka ensi kuussa päättää miltä firmalta hänen yrityksensä ostaa palvelunsa. Tai se ärsyttävä markkinointipäällikkö, joka ei halua ostaa luovan tiimisi idiksiä, istuu seuraavaksi budjetin päällä markkinointijohtajan titteli käyntikortissa. Lista on loputon. Pahinta mitä voit tehdä, on tökeröllä käytökselläsi torpata omat mahdollisuutesi kaupantekoon. Vaikka vastassa oli minkälainen lapsiruhtinas tahansa, on aina hyvä muistaa, että asiakas päättää kenelle rahansa antaa.

Tätä ohjesääntöä voi noudattaa elämässä myös yleensä. Saatko kaupassa parempaa palvelua sillä, että vaadit happamalla naamalla ja ilman mitään käytöstapoja itsellesi palvelua. Vai olisiko parempi, että kohtaat myyjän hymy huulilla ja ystävällisellä kielenkäytöllä. Lupaan, että jälkimmäin tapa toimii paremmin. Ja jos vastassa on vastakkaisen sukupuolen edustaja, voit vaikka flirttailla hänen kanssaan. Siitä tulee kaikille hyvä mieli.

Et koskaan tiedä, kuka tapaamasi henkilö voi olla seuraava asiakkaasi. Pidä siksi aina huoli siitä, että sinut muistetaan positiivisena ja hyvää energiaa jakavana ihmisinä.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä