Asiakas ei osta parasta, vaan sitä mikä vaikuttaa parhaalta

Mielikuvilla on merkityksensä. Ne vaikuttavat siihen miten sinä ja minä, me omasta mielestämme rationaaliset ihmiset, päätöksiä teemme. Sillä vaikka mitä väitämme, eivät päätöksemme perustu faktoihin vaan tunteisiin. Toki faktoilla on merkityksenä, ne ovat ne millä perustelemme itsellemme ja muille, miksi tunteemme johtivat tiettyyn päätökseen.

Mielikuva hyvästä ja laadukkaasta tuotteesta tai palvelusta on se, mihin meidän johtajina tulee joka päivä pyrkiä. Raadollisesti sanottuna, harvassa liiketoiminnassa on tuotteissa tai palveluissa niin suuria eroja, että niillä oikeasti olisi asiakkaalle mitään merkitystä. Ainakaan tasolla, jossa asiakkaan ammattitaito ostajana pystyisi näitä erottelemaan. Siksi asiakas ei osta parasta, vaan sitä mikä vaikuttaa parhaalta.

Miten sitten vaikuttaa hyvän mielikuvan syntymiseen? Hyvä alku on varmistaa, että oman yrityksen tarina on asiakkaan kannalta relevantti ja kiinnostava tavalla, joka erottaa meidät kilpailijoiden harmaasta massasta. Asiakas kun pohtii yksinkertaistettuna kolmea asiaa: miksi ylensäkään kiinnostuisin teidän yrityksesta, mitä teiltä voi ja kannattaa ostaa sekä miksi minun kannattaa ostaa juuri teiltä.

Kirkas tarina rakentaa helpottaa johtamista. Nopeuttaa myyntiä. Rakentaa epäreilua kilpailuetua. Varmistaa, että sinun yrityksesi ja sen tuotteet sekä palvelut vaikuttavat asiakkaan silmin parhailta.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä