B2B-ostoprosessiin osallistuu keskimäärin 6.2 päättäjää

Kuuntelin junassa istuessani erästä podcastia, jossa kertoja siteerasi vuonna- 2017 tehtyä B2B-myynnin tutkimusta. Tutkimuksessa kartoitettiin päätöksentekoprosessia, ja ennen kaikkea sitä, kuinka moni henkilö tähän päätöksentekoprosessiin osallistuu.

Tutkimuksen johtopäätös oli se, että keskimäärin 6.2 henkilöä osallistuu B2B-yrityksen ostopäätösprosessiin. Itselle ei tutkimustulos kovin suurena yllätyksenä tullut ,sillä olen jo pitkään julistanut sitä, että varsinkin B2B-markkinoinnissa ja myynnissä pitää varmistaa, että mahdollisimman moni kohdeyrityksen päättäjä altistuu sinun ilosanomallesi. Silti on itse kunkin hyvä herätellä ja herkistellä itseänsä tälle kaupan saamisen kannalta tuiki tärkeälle asialle.

Koska itse uskon pitkäaikaisiin ja ennen kaikkea hyviin henkilökohtaisiin suhteisiin perustuvaan liiketoimintaan, olen aina kaikessa myynnissä ja markkinoinnissa pyrkinyt siihen, että pohdin jo etukäteen ketkä mahdolliset henkilöt tulevat vaikuttamaan yrityksen ostopäätökseen. Osa näistä henkilöistä on suoria päättäjiä, osa taas vaikuttajia joiden roolia ei kannata vähätellä. Jos tähän sorrut, voi olla niin, että moni potentiaalinen kauppa jää saamatta.

Digitaalinen kanava ja sisältömarkkinointi tarjoavat nykypäivänä jokaiselle B2B-markkinoijalle ja myyjälle järeän arsenaalin työkaluja, joiden kautta vaikuttaa näihin eri päättäjiin. Kiinnostavalla ja relevantilla, säänöllisesti julkaistavalla sisällöllä, pystyt hurmaamaan nämä päättäjät puolellesi jo ennen kuin edes ensimmäistä kertaa istut neuvottelupöytään.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä