Brändin rakentamisen oppia Music Finlandin manageri-työpajasta

Käytin tänään aamupäivän Music Finlandin järjestämään Manageri-työpajaan, jossa keskusteltiin managerin työnkuvasta, sekä myös siitä, miten he seulovat mahdollisia artisti ehdokkaita omaan talliinsa. Puheessa olivat jazz-musiikkiin ja siihen genreen keskittyvä Pia Raitala, sekä metallimies Jouni Markkanen.

Yksi itseä näin sekä managerina, kuin brändiguruna kiinnostava asia oli se, miten tärkeänä molemmat pitivät osana artistin uraa nimenomaan brändin rakentamista, erityisesti sosiaalisessa mediassa. Olen itse jo kauan paasannut siitä, että jos et ole verkossa, ei sinua ole olemassa. Aamun keskustelut vahvistivat tätä ajattelua entisestään. Myös musiikkibusiness on nimenomaan musiikkia ja businesta. Sellaista, jossa artistilla on musiikin lisäksi iso vastuu oman brändin rakentamisesta varsinkin digitaalisessa kanavassa.

Erityisen painokkaasti tätä toi esille Pia Raitala, joka kertoi, että ensimmäinen asia mitä hän tekee saadessaan yhteydenoton potentiaaliselta asiakkaalta on se, että hän skannaa läpi artistin presenssin digitaalisessa kanavassa. Miltä artistin brändi näyttää niin tarinan kuin visuaalisen ilmeen osalta? Onko artistilla verkkosivut? Jos on, kuinka ammattimaisesti ne on suunniteltu ja tuotettu? Miten usein sivuja päivitetään? Miten artisti on läsnä esimerkiksi Facebookissa ja Instagramissa? Onko artistilla esillä kuvia ja tai videoita, miten musiikki?

Koska artistin brändin rakentaminen on suureksi osaksi suhteiden rakentamista niin musiikkiteollisuuteen, kun varsinkin fanien suuntaan, ei artisti voi kaikkea markkinoinnin käytännön tekemistä ulkoistaa. Persoonan tulee loistaa läpi päivityksissä, kirjoituksissa, kuvissa ja videoissa. Toki managerilta ja muilta brändin rakentamisen ja markkinoinnin ammattilaisilta saa apua ja suuntaviivoja, mutta itse tekeminen pitää olla pitkälti artistin omissa käsissä. Samaa asiaa olen paasannut myös oman yritykseni, NoBull Managementin artistille, Laz Perkinsille.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä