Digi ei todellakaan ratkaise kaikkia markkinoinnin haasteita

Kävin viime viikolla puhumassa Nuorkauppakamarin Myynti+Digi-tilaisuudessa. Oma aiheeni oli kirkkaan myyntitarinan rakentaminen. Esiintymiseni jälkeen, lavalle saatiin Expertin verkkokanavasta vastaava Mikki Inkeroinen. Mikki kertoi Expert-casen kautta siitä, miten hän itse ajattelee asiakkaisiin vaikuttamisesta eri kanavissa.

Vaikka lavalla oli digitaalista maailma edustava henkilö aloitti hän voimakkaasti toteamalla: “Älkään nyt vaan missään nimessä kuvitelko, että digi ratkaisee kaikki teidän markkinoinnin haasteet”. Mielenkiintoinen ja provosoiva toteamus, varsinkin kun katsomossa oli paljon digiuskovaisia, jotka eivät perinteisen median perään edes sylje. Hatunnosto Mikille.

Itse edustan pitkälti samaa katsantakantaa kuin Mikki. On edelleen olemassa hyvin paljon toimialoja, jossa digi tuo vasta pienen osan siitä vaikuttavuudesta mitä perinteisillä kanavilla saadaan aikaan. Ja päinvastoin. On olemassa hyvin paljon sellaisia toimialoja, jossa perinteiset kanavat eivät enää toimi kuten ennen, ja joissa digi on oikotie onneen.

Kaikessa tässä hälinässä on hyvä muista markkinoinnin perusasiat. Keitä ovat asiakkaasi? Missä kanavissa he liikkuvat? Mitkä ovat ne viestit joilla heihin vaikutetaan? Kanava itsessään ei tuo sinulle mitään lisäarvoa. Ei perinteinen eikä myöskään digi. Tärkeintä on päättää ketä tavoitellaan ja miksi. Ja tämän jälkeen pohtia, missä kanavissa viestin saa parhaiten perille.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä