Vaatimattomuus ei kaunista

Meillä suomalaisilla on kumma vimma pitää huoli siitä, että emme vaan mitenkään erotu harmaasta massasta. Kaikista pahinta olisi se, jos joku pahoittaisi mielensä siitä mitä sanomme ja mitä edustamme. Vaatimattomuus on hyve. Sanotaanhan se jo vanhoissa kansanviisauksissa.

Edustan toista äärilaitaa. Minusta se, että erottuu edukseen ja vielä itseään kehuen, on hyvä asia. Se on hyve. Se erottaa jyvät akanoista ja luo sen lisäarvon mistä asiakas on valmis maksamaan. Mieti itse. Kumman valitset. Sen, josta kukaan ei ole kuullut ja josta kellään ei ole mielipidettä. Ei edes vastaan. Vaiko sen, jonka monet tuntevat, useat arvostavat ja jotkut jopa vihaavat.

Saattaa olla niin, että monissa asioissa vaatimattomuus kaunistaa. Mutta mitä tulee erottumiseen liike-elämässä, voit suruttaa jättää vaatimattomuuden ujoimmille kilpailijoillesi. Sinä puolestasi rakennat itsellesi epäreilua kilpailuetua pitämällä huolen siitä että asiakkaat sinusta kiinnostuvat. Ja jatkat tätä työtä varmistamalla, että he tietävät mitä sinulta saa ja miksi juuri sinun kanssasi kannattaa tehdä yhteistyötä.

Kirkas ja kiinnostava tarina vetää puoleensa. Se luo ja ylläpitää epäreilua kilpailuetua. Erottaa harmaasta massasta. Hurmaa ja ärsyttää. Tekee sinusta juuri sinut. Pääasia, että fanit fanittavat. Muista ei niin väliä.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä