Pienesti ajatteleminen on pahin virhe minkä voit tehdä

Ahneella on paskainen loppu. Joka kuuseen kurkottaa, se katajaan kapsahtaa. Vaatimattomuus kaunistaa. Suomalaisia viisauden sanoja. Vai ovatko ne sitä? Omasta mielestä ne ovat pahinta sorttia kansanperinnettä, sellaista, mitä tämä maa ja sen ihmiset eivät ansaitsi. Sillä se mitä ajattelemme, se voimistuu, ja ohjaa tekemistämme.

Meille usealle on pienestä opetettu, että ei kannata ahnehtia suuria. Parempi kun teet oman osasi vaatimattomasti, lman sen suurempaa meteliä. Näin kun teet, ei kukaan huomaa sinua. Et tule ärsyttäneeksi ketään. Eikä kellekään tule paha mieli, tai kateus nuouse pintaan siitä, että sinä menestyt. Sillä herrajumala sentään, menestys olisi pahinta mitä voisit saada aikaan.

Kun pelkäämme menestymistä, ohjaa se tekemistämme jo alusta alkaen. Se asettaa suuntaviivat sille, miten suunnittelemme elämämme ja miten esimerkiksi yritystoimintaa kehitämme. Emme tavoittele kuuta taivaalta ja tähtiä vielä kaupan päälle. Emme, vaan lähdemme tekemään ihan omaa suoritusta. Ja arvaahan sitä, miten siinä käy.

Koska viimeksi ajattelit isosti. Asetit itsellesi oikein törkeän pahan tavoitteen. Sellaisen jota ajatellessa tulee pupu pöksyyn ja usko loppuu. Minä päätin vuoden alussa, että opettelen säveltämään ja tuottamaan musiikkia. Matkalla ollaan. Ensimmäinen levy tulee ulos vuodenvaihteessa. Pelottaa. Mutta samalla on ihan saatanan ylpeä olo jo nyt.

Yllätä minut. Ajattele isosti, ja tee jotain mistä jää muistijälki maailmaan.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä