“En myy moottoripyöriä, annan ihmisten toteuttaa unelmiaan”

Omistan ja nautin tällä hetkellä neljännestä Harley-Davidson moottoripyörästä. Olen ostanut prätkäni kaikki samasta liikkeestä, Harley-Davidson of Helsingistä (tunnettiin ennen nimellä Hoghaus). Syy miksi olen samassa liikkeessä asioinut, on heidän timanttinen asiakaspalvelunsa.

Kyseisestä firmasta oli joitakin vuosia sitten juttu, muistaakseni Länsiväylä-lehdessä. Siinä kerrottiin moottoripyöräilystä, yrityksen pyörittämisestä ja ihmisten palvelemisesta. Jutusta on erityisesti jäänyt mieleen erään heidän myyjänsä kommentti kun toimittaja kysyi ”miltä tuntuu myydä legendaarista Harley-Davidson moottoripyörää?”. Tähän myyjän kommenti oli, ”en minä niitä moottoripyöriä myy, vaan annan ihmisten toteuttaa unelmiaan”. Melko naseva kommentti joka kertoo yhdessä lauseessa koko heidän liikeideansa. Ovat olemassa sitä varten, että ihmiset voivat toteuttaa niitä haaveitaan ja tavoitaan mitä ovat itselleen asettaneet.

Tästähän busineksessa ja myymisessä loppujen loppuksi on kyse. Mietitään mitä tarvetta asiakas on kulloinkin tyydyttämässä ja muokataan oma tuote ja palvelu sellaiseksi, että se vastaa asiakkaan tarpeeseen tavalla joka erottaa kilpailijoista. Parhaimillaan myynti on sitä, että ei myydä mitään, vaan annetaan asiakkaan ostaa.

Mitä tarvetta asiakas tyydyttää kun ostaa sinulta? Oletko koskaan miettinyt mikä on todellinen syy rationaalisten asioiden lisäksi? Kun löydät sen, ja osaat siitä myös kommunikoida ole aimo annoksen kilpailijoita edellä.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä