Hyvä myyjä on jokaisen euron arvoinen

Kävin jonkin aikaa sitten mielenkiintoisen keskustelun erään toimitusjohtajan kanssa. Hän kertoi, että oli saanut ulkomaisen päämiehensä talousjohtajalta viestin, että heidän huippumyyjälleen maksetaan liikaa palkkaa ja bonuksia. Kyseinen toimitusjohtaja oli saamaastaan viestistä närkästynyt, ja syystä.

Kyseinen yritys toimii alalla, jossa henkilökohtaisella myyntityöllä ja myyjän osaamisella on erittäin suuri merkitys sille, miten hyvin kauppa käy, tai on käymättä. Toimitusjohtaja oli myyjän kanssa sopinut tavoitteet, kovat sellaiset. Kävi kuitenkin niin, että myyjä oli omassa ammatissaan erittäin hyvä. Niin hyvä, että hän saavutti tavoitteensa reilussa puolessa vuodessa. Jo bonukset tikittivät. Tikittivät niin kovaa vauhtia, että myyjä ansaitsi nopeasti enemmän kuin kukaan muu kyseisessä yrityksessä. Ja tämä oli toimitusjohtajalle ok, sillä kauppa kävi kuin rajuilma.

Kun myyjä kuuli, että hänelle maksetaan liikaa totesi hän, ”no mutta, kertokaa mulle sitten miten paljon saan myydä etten saa liikaa bonuksia?”. Melko korni tilanne. Kauppa käy. Yritys saa paljon lisää liikevaihtoa. Myyjälle maksetaan suorituksen mukainen korvaus. Mutta jonkun mielestä hän myy liian hyvin.

Onko todella niin, että myyjä voi myydä liikaa? Mielestäni ei koskaan. Hyvä myyjä on aina palkkansa ansainnut. Hän on aina jokaisen euron arvoinen mitä hänelle maksetaan, silloin kun tuloksia tehdään.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä