Keskinkertaisuuden kirous

Ihminen on laiska eläin. Olemme taipuvaisia järjestelemään elämämme kauttaaltaan sellaiseksi, että se rasittaa meitä mahdollisimman vähän. Niin henkisesti kuin fyysisesti. Eikä siinä mitään, hullu paljon töitä tekee sanotaan. Tällä mukavuuden tavoittelulla on kuitenkin iso hinta. Varsinkin silloin, kun sisäisesti haluaisimme saavuttaa jotain suurta, mutta emme ole valmiita maksamaan siitä vaadittavaa hintaa.

Olen itse aina pyrkinyt elämään niin, että sen mitä teen, sen teen täysillä. Toki on asioita mitä en tee täysillä, mutta silloin olen myös sinut sen asian kanssa, että tulokset eivät tule olemaan maailmanluokan tasoa, kun kerran panoksetkaan eivät sitä ole. Ja hyvä niin, pitää valita taistelunsa.

Avataanpa keskinkertaisuuden kirousta muutaman esimerkin kautta. Kun haluat mennä rakkaasi kanssa ravintolaan, valitsetko melko hyvän vai parhaan ravintolan? Kun olet vakavasti sairas, otatko riskin ja menet yleislääkärille, vai otatko yhteyttä maan parhaaseen erikoislääkäriin? Kun haluat yrityksesi liiketoimintaan lisää vipua. palkkaatko halvimmaan mahdollisen konsultin, vai sen jonka referenssit ovat jäätävää hyvät? Sitä minäkin.

Miksi sitten omassa elämässäsi tyydyt keskinkertaisuuteen. Mielestäni ansaitset parhaan mahdollisen elämän. Niin yksityisellä puolella kuin työelämässä ja ammattisi osalta. Unohda keskinkertaisuus, ja tee töitä tullaksesi parhaaksi. Siinä päätät pelikentän ja panokset.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä