Kymmenvuotias on parempi sisällöntuottaja kuin sinä

Käsi ylös, kuinka moni uskoo hallitsevansa sosiaalisen media sisällöntuotannon ja eri kanavien toimintamallit ja nyanssit siihen malliin, että voi tituleerata itseänsä sosiaalisen median asiantuntijaksi? Itselläkin käsi nousee, mutta nykyään hiukka ujosti jo. Syy siihen on se, että uudet sukupolvet ovat jo valloittaneet monet kanavat, ja hallitsevat niitä suvereenisti meidän kääkkien katsellessa sivusta.

Itse näin valon jo muutamia vuosia sitten, kun Youtube alkoi isosti kiinnostamaan niin paikkana josta löytyy loputtomasti hyvää sisältöä, olit sitten kiinnostunut mistä tahansa, kuin paikkana jossa voit itse jakaa omaa ilosanomaasi mistä tahansa aiheesta. Samalla tämä oppi ja omat kokeilut ovat kasvattaneet niin nöyryyttä kun lisänneet omaa hämmennystä.

Tyly totuus on se, että moni kymmenvuotias pesee mennen tullen oman sukupolveni ja useat sen jälkeen syntyneet. Pesee niin tilaajamäärillään, kuin videoiden katselukertoina ja aikana. Vai mitä sanotte alle teini-ikäisistä tubettajista joilla on lähes miljoona katselukertaa yksittäisillä videoillaan? Ja kyseessä siis suomalainen tubettaja. Luvut ovat vielä tylympiä, kun asiaa katsellaan kansainvälisten esimerkkien kautta.

Kliseen mukaan maailma muuttuu kiihtyvää vauhtia. Suosittelen jokaista joka kuvittelee osaavansa toimivat mallit mitä tulee brändin rakentamiseen, markkinointiin, sosiaaliseen myyntiin, viestintään ja moneen muuhun asiaan liittyen, perehtymään mitä esimerkiksi Youtubessa tapahtuu. Ettei käy niin, että huomaat joku päivä, että kaikki se mitä luulit asiosta tietäväsi, ei enää toimikaan.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä