Mitä opittavaa brändin rakentajalla on Hollywoodista?

Kuvittele, että olet elokuvissa. Valkokankaalla rullaa toimintakohtausta toimintakohtauksen jälkeen. Autot liikkuvat lujaa kadulla. Isot miehet kalistelevat sapeleitaan. Räjähdyksiä. Meteliä. Kaaosta. Silti jotain puuttuu. Hetken päästä menetät mielenkiintosi koko filmille ja kävelet ulos teatterista.

Mikä meni pieleen mahdat pohtia? Sama asia mikä menee pieleen monen yrityksen brändin rakentamisessa, markkinoinnissa ja myynnissä. Jos oksennat ulos pelkkää faktaa, et saa herätettyä kohderyhmäsi mielenkiintoa. Ja vaikka saisitkin, et pysty pysty tätä mielenkiintoa pitkään ylläpitämään.

Tyly tosiasia on nimittäin se, että ilman koukuttavaa ja tunteita herättävää tarinaa, et pysty vaikuttamaan ihmisiin haluamallasi tavalla. Toimintaelokuva ilman pahista ja sankaria, heidän taustatarinoineen, ei tule koskaan olemaan kassamagneetti. Kuten ei myöskään draama ilman syvälle meneviä henkilökuvia. Sama juttu, jos myyt tuotteita ja palveluita kuluttajille tai yrityksille.

Jossakin pitää värähtää ennen kuin haluamme jotain. Ja mitä paremmin värähtää, sen syvemmin saamme ihmisen kiinnostumaan ja koukkuun. Tarinasta ja sen tunteisiin vaikuttavasta voimasta puhutaan paljon, tekoja ei tehdä niinkään usein. Silti on hyvä ymmärtää, että tie asiakkaan lompakkoon käy tunteiden kautta.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä