Myyjä on tuotekehityksen paras kaveri

Välillä hämmästyttää, kun kuuntelee yritysten tapoja kehittää uusia tuotteita. Luvattoman usein kuulen, että tuotekehitys elää täysin omaa elämäänsä siitä maailmasta, missä myyjä viettää aikaa asiakkaan kanssa. Kuitenkin usein juuri myyjillä on se paras käsitys asiakkaiden tarpeista ja siitä, mihin suuntaan markkinassa on menossa. En toki väheksy uusien innovaatioiden synnyttämistä tuotekehityksen kautta, mutta harvoin pyörän uudelleen keksiminen hienommalla termillä saa asiakkaan huutamaan ostokiimasta.

Miten sitten vastata paremmin markkinan huutoon. Yksi peruslähtökohta on pitää huoli siitä, että kommunikaatio myynnin ja tuotekehityksen välillä toimii. Ja vielä parempaa, tehdä asiat niin, että kyseiset kaverit istuvat saman pöydän ääreen miettimään miten asiakkaan maailmaa parannetaan. Pahitteeksi ei myöskään olisi se, että tuotekehitys välillä tapaa myyjän kanssa ihan ihka eläviä asiakkaita. Samoin tekee myyjälle hyvää välillä piipahtaa tuotekehityksen kammiossa katsomassa miltä siellä näyttää.

Puhukaa siis toisillenne. Älkää tehkä turhaa työtä. Älkää olettako asioita. Ideoikaa. Koeponnistakaa. Myyjä tunteen asiakkaan sielunelämän usein erittäin hyvin. Siitä on myös tuotekehitykselle hyötyä.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä