Myynnin pelikirja

Tein pitkään yhteistyötä Talentumin kanssa. Sparrasin heitä niin myyntitarinan kirkastamisessa, kuin valmensin myyjiä. Tämän yhteistyön aikana sain kokea yhden parhaista kokemuksistani myynnin valmentajana, kun parin vuoden aikana rakensimme myyjille myynnin pelikirjaa. Tavoitteena oli nostaa myynti täysin uudelle tasolle, niin tekemisen fiiliksen kuin tulosten osalta.

Kun saa tehdä projektin, jossa tapaa valmennettavat vuoden ajan kerran kuukaudessa, alkaa myös tapahtua. Ei niin, etteikö kerran puolessa vuodessa järjestettävillä kick-offeilla olisi paikkansa. Mutta kun halutaan saada aikaan iso ja kestävä muutos, tulee myös valmentamisen olla jatkuvaa. Vai kuka uskoo siihen, että huippu-urheilija tarvitsee valmentajaa vain kerran puolessa vuodessa? Johtaminen on kiinnostavaa ja jatkuvaa jankuttamista. Asioita pitää kerrata ja kerrata. Sekä välissä treenata mitä on opittu.

Paras mitä saimme Talentumin kanssa aikaan oli se, että koko myyntiporukan kollektiivinen osaaminen nousi täysin uudelle tasolle. Raja tähtimyyjien ja keskitasolla olevien välillä madaltui. Keskitason myyjistä alkoi kuoriutua huippumyyjiä, kun he pitkän valmennuksen aikana löysivät omat vahvuutensa ja tyylinsä. Näiden henkilökohtaisen kasvutarinoiden seuraaminen ja niihin osallistuminen, oli huikea kokemus myös itselle myynnin valmentajana. Olen vieläkin kiitollinen tästä kokemuksesta.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä