Onko some tärkeä kanava B2B-myynnissä?

Tänään viimeksi, kävin kaksi keskustelua digitaalisen kanavan ja varsinkin sosiaalisen median roolista osana B2B-yrityksen myyntiä ja markkinointia. Keskustelun suuri kysymys oli, se kannattaako ja pitääkö B2B-yrityksen panostaa sosiaalisen median hyödyntämiseen sisältöä tuottamalla ja jakamalla. Absoluuttinen totuuteni on: kyllä pitää ehdottomasti.

Vaikka nopeasti ajatellen voisi kuvitella, että sosiaalinen media on tarkoitettu nimenomaan B2C-yritysten hyödynnettäväksi, on totuus tarua ihmeellisempää. Takana ovat nimittäin ajat, jolloin B2B-myyjä prospektoi asiakkaita ja sen jälkeen myyntisuppilon eri vaiheiden kautta päätyi mahdolliseen kauppaan asti. Asiakkaan penteleet nimittäin prospektoivat myyjiä (tuotteita ja palveluita tarjoavia yrityksiä) aivan samalla tavalla.

Myyntisuppilo on kääntynyt nurinniskoin. Myyjä ei saa enää samalla tavalla tapaamisia kalenteriin kuin ennen. Ja siksi hyvän ensivaikutelman antaminen sosiaalisessa mediassa on arvossa arvaamattomassa. Niin arvossa, että joku potentiaalinen asiakas, hämmästyttävää kyllä, saattaa olla jopa myyjään päin yhteydessä.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä