Tiedätkö mikä yksi asia erottaa menestyjät muista?

Oletko koskaan ajatellut miksi jotkut menestyvät urallaan, liiketoiminnassa ja elämässä yleensä käsittämättömän hyvin, kun taas toiset rämpivät vuodesta toiseen ilman sen suurempia lakipisteitä ja valokeilaa? Helposti tulee ajatelleeksi, että kyseisellä henkilöllä on ollut hurjasti tuuria ja asiat ovat vaan tapahtuneet. Et voisi olla enempää väärässä. En väitä, etteikö tuurilla ja olostuhteilla olisi merkitystä. Mutta lähemmin tarkastellen voidaan nopeasti tulla siihen lopputulokseen, että asiat eivät tapahdu sattumalta.

Harvardin yliopistossa suoritettiin vuosina 1979-1989 tutkimusta MBA-tutkinnon suorittaneiden urakehityksestä ja menestyksestä. Tutkimus aloitettin vuonna 1979 sillä, että kysyttiin kuinka monella on tavoitteita elämässä? Vastaajista hämmentävät kahdeksankymmentäneljä prosenttia kertoi, että heillä ei ole minkäänlaisia tavoitteita, ei ajatuksellisesti eikä kirjattuna. Osalla vastaajista, kolmetoista prosenttia joukosta, oli tavoitteita joita he olivat ajatelleet mutta eivät kirjanneet paperille. Lopuksi todennettiin, että ainoastaan kolmella prosentilla oli tavoitteet jotka he olivat kirjanneet paperille. Kymmenen vuoden seurantajakson jälkeen selvisi, että ne kolmetoista prosenttia joilla oli ajatustasolla tavoitteita, tienasivat kaksi kertaa enemmän kuin suuri massa, kahdeksankymmentäneljä prosenttia valmistuineista. Hätkähdyttävää oli kuitenkin tieto siitä, että ne kolme prosenttia joilla oli kirjatut, paperille asti saadut tavoitteet, tienasivat keskimäärin kymmenen kertaa enemmän kuin loput yhdeksänkymmentäseitsemän prosenttia yhteensä! Ainoan eron ollessa suureen massaan se, että he olivat miettineet ja kirjanneet tavoitteensa.

Edellä mainittu esimerkki on toivottavasti sellainen, että saa saa aivonystyräsi heräämään ja toimimaan siihen suuntaan, että mietit mitä tavoitteita haluat saavuttaa ja miten niihin pääset. Itselle tämä on ollut elämänpolkua muuttava oppi. Kirjaan joka aamu paperille päätavoitteeni, ja näin varmistan että alitajuntani pitää huolen siitä, että teen asioita jotka vievät minua tavoitetta kohti joka päivä ja askel kerralla. Suosittelen kokeilemaan, voi olla että huomaat tuurin yhtäkkiä tulevan elämääsi ja asioiden tapahtuvat kuten haluat niiden menevän

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä