Vihaatko työtäsi?

Kuulin eräässä seminaarissa tutkimuksesta jonka mukaan seitsemänkymmentä prosenttia amerikkailisista vihaa työtänsä. He nousevat aamuisin känkkäisenä ja raahaavat peppunsa vastenmielisesti jonnekin, jossa viettävät aikaa vain ja ainoastaan sen takia, että saavat laskunsa maksettua. Vaikka tutkimus onkin tehty toisella mantereella en usko, että vastaava tutkimus Suomessa toisi yhtään mairittelevampia tuloksia.

Kun itse aloitin oman yritystoiminnan vajaat kahdeksan vuotta sitten päätin, että sinä aamuna kun vituttaa nousta ja lähteä tekemään päivittäisiä askareita, lopetan koko homman. Yritystoimintaan, kuten myös työntekijänä olemiseen kuuluu tietenkin se, että haasteita tule eteen. Toisille enemmän, toisille vähemmän. Jokaiselle annetaan kantokykynsä mukaan on jossain kirjoitettu. Ei jokainen päivä ole ruusuilla tanssimista vaikka niitä huippuhetkiä välillä saakiin elää. Mutta isomassa kuvassa, jos se mitä teet tuntuu vastenmieliseltä, kannattaa viettää aikaan ajatustensa kanssa, ja pohtia elämänsä suuntaa isommassa kuvassa.

Aikuisuuuteen kuuluu se, että otat itse täyden vastuun omasta elämästäsi. Loppupeleissä sinä ja vain sinä päätät ja olet vastuussa päätöstesi seurauksista. Ja kuten monet muut, sinäkin olet vain yhden päätöksen päässä täysin toisenlaisesta elämästä.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä